CxO

Imagine 185 CxO’s improving your Strategic Decision Making

Make the impossible, possible
CxO Magazine | Subscribe now
Home >  News >  Marketing >  Belgische bedrijven gaan mobiel overstag
Send this article to a friend:
Send
Subscribe to our newsletter

Marketing

08 januari 2015

CxO redactie

Door CxO redactie

Belgische bedrijven gaan mobiel overstag

Mobiele communicatie en merkencommunicatie

Mobiele communicatie en merkencommunicatie
Van 2G, naar 3G en nu naar 4G. De betrouwbaarheid en mogelijkheden van mobiele verbindingen zijn de voorbije jaren alleen maar gestegen. Haast nergens ter wereld is de mobiele connectiviteit beter dan in ons land

cloud1.jpgDe Belgische ondernemingen maken volop gebruik van mobiele communicatie, al vinden ze de tarieven te hoog. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van de operator Base. De ondernemingen zijn steeds meer geneigd om hun werknemers mobiele toestellen te geven. Laptops zijn de norm voor 72 procent van de ondernemingen die aan de enquête deelnamen. 62 procent bezorgt de medewerkers (of sommigen) een smartphone. Tablets breken ook door: meer dan één onderneming op de drie stelt haar medewerkers een tablet ter beschikking. 90 procent van de respondenten bekijkt professionele e-mails via een mobiele verbinding. Ze maken ook veel gebruik van hun agenda (82,3 procent) en van de Office-suite (49,6 procent).

De cloud breekt door 

Ook het gedecentraliseerd opslaan van gegevens in de cloud geraakt bij de ondernemingen steeds meer ingeburgerd. 41 procent maakt er gebruik van; 19,2 procent is van plan om er binnenkort mee te beginnen. De ondernemingen rekenen erop dat hun medewerkers ook op verplaatsing moeten kunnen werken. Ze moeten permanent bereikbaar zijn, vindt 59 procent van de deelnemers aan de enquête.

Budget stijgt
Dat mobiliteit en bereikbaarheid van de medewerkers belangrijk zijn, blijkt uit het feit dat 66 procent van de ondernemingen het budget voor mobiel werken aanzienlijk (29 procent) of matig (37 procent) wil opvoeren. Volgens 69 procent van de respondenten zijn de mobiele tarieven wel te hoog in vergelijking met de buurlanden.

 

Dit artikel verscheen in CxO Magazine 134.
Wilt u verder lezen of meer informatie? Mail dan naar info@cxonet.be.