CxO

Imagine 185 CxO’s improving your Strategic Decision Making

Make the impossible, possible
CxO Magazine | Subscribe now
Home >  News >  Finance >  USA blijft de populairste
Send this article to a friend:
Send
Subscribe to our newsletter

Finance

29 juli 2015

CxO redactie

Door CxO redactie

USA blijft de populairste

Dit zijn de landen waar bedrijven liefst hun geld investeren

Dit zijn de landen waar bedrijven liefst hun geld investeren
De Verenigde Staten blijven de meest populaire bestemming voor buitenlandse investeringen. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent A.T. Kearney bij bedrijven die van zijn diensten gebruik maken.

Positieve trendVolgens het rapport moet men vaststellen dat vooral de ontwikkelde markten het grootste pakket investeringen blijven aantrekken, wat volgens A.T. Kearney aangeeft dat investeerders vooral naar veilige markten op zoek gaan. Wel blijven investeringen nog altijd onder het niveau dan dat voor het uitbreken van de financiële crisis werd opgetekend.

De Verenigde Staten voeren voor het derde opeenvolgende jaar de ranglijst aan. Meer dan 40 procent van de ondervraagde bedrijven zegt optimistischer te zijn over de Amerikaanse economie dan één jaar geleden.

Ook voor het derde jaar op rij staat China op de tweede plaats. De meeste executives geven aan dat hun onderneming zijn investeringen in China zal opvoeren indien het land tekenen van een succesvolle transitie naar de consumptie-gedragen economie laat blijken.

De derde plaats wordt ingenomen door Groot-Brittannië, dat daarmee de hoogste positie in dertien jaar tijd bereikt en vorig jaar de meest populaire investeringen-bestemming in Europa was.

Europees record

Op de vierde plaats volgt Canada, dat met zijn gunstige fiscale stelsels en handelsovereenkomst een populaire bestemming vormt voor buitenlandse investeringen. De top vijf wordt afgerond door Duitsland, dat tijdens de crisis in de eurozone bewijzen van stabiliteit heeft kunnen uitstralen. Brazilië is op de zesde plaats de enige vertegenwoordiger van Zuid-Amerika in de top tien.

Met een zevende plaats keert Japan voor de eerste keer in drie jaar terug in de top tien, nadat het land vorig jaar tot negentiende plaats was weggezakt en ook twee jaar geleden slechts op een dertiende plaats stond.

Frankrijk eindigt op een achtste plaats en stijgt daarmee twee posities, dankzij een verbetering van het nationale investeringsklimaat. De top tien wordt afgerond door Mexico en Australië.

België eindigt op een negentiende plaats. Daarmee staat het land twee posities hoger dan vorig jaar. Voordien was België niet in de top vijfentwintig opgenomen. Nederland is terug te vinden op een dertiende plaats, nadat het land vorig jaar als tweeëntwintigste was geëindigd. Met vijftien landen in de top vijfentwintig registreert Europa een absoluut record. (mah)

Bron: Exress.be

confidence_index 2015.png