CxO

Imagine 185 CxO’s improving your Strategic Decision Making

Make the impossible, possible
CxO Magazine | Subscribe now
Home >  News >  Finance >  Herstel economie in de maak?
Send this article to a friend:
Send
Subscribe to our newsletter

Finance

14 juli 2015

cxo magazine

Door cxo magazine

Herstel economie in de maak?

Ons land telde in juni 8,8 procent meer faillissementen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de nieuwe Graydon barometer.

Positieve trendOp semesterbasis is er in Vlaanderen en Wallonië wel een structurele daling van het aantal failliete ondernemingen. Volgens Graydon is de stijging van het aantal faillissementen te wijten aan een verhoogde activiteit van de Brusselse rechtbanken. De faillissementscijfers volgen dezelfde positieve trend die UNIZO in haar driemaandelijkse KMO Barometer kon vaststellen.

Voor het eerst in 4 jaar overschreed de KMO Barometer de gezonde kaap van 100 punten. “Het ondernemersvertrouwen neemt een vlucht. Dit samen met een daling van het aantal faillissementen doet durven dromen van een gestaag herstel van onze economie”, zegt UNIZO-topman Karel Van Eetvelt.


In totaal legden 1.128 Belgische bedrijven de boeken neer. Dat zijn er 92 meer dan in juni 2014. Van januari tot en met juni gingen er in het Vlaams Gewest 2,73% bedrijven minder failliet dan vorig jaar. In het Waals-Gewest lag dit percentage zelfs op 6,1%.

Bron: Unizo